Rólunk

A magyar képzőművészeti innováció origójaként teret biztosítunk történelmi műremekek újraértelmezésére, új műtárgyak befogadására, megalkotására és bemutatására, valamint interaktív művészeti és közösségi eseményeken való részvételre. Hisszük, hogy a művészet valóban mindenkié, ezért minden érdeklődőt arra buzdítunk: alkossák meg, fedezzék fel és lakják be bátran a kortárs művészet élő helyét!

A Hungarian Art & Business (HAB) keretében egy olyan egyedülálló kulturális platformot képviselünk, amelynek középpontjában a magyar kortárs művészet áll: egy igazán változatos és élénk szcéna, tele tehetséges művészekkel, akik nap mint nap feszegetik és újragondolják a művészet határait. A HAB egyben játékos mozaikszó is, amely reflektál a hely hub funkciójára. Formabontó kulturális központként olyan társadalmi találkozóhelyet kínálunk, amely képes összekapcsolni a látogatókat a művészettel és egymással is.

Az épület

Tevékenységünknek a Világörökség részeként védett Andrássy úti klasszicista palotasor egyik legszebb épülete ad otthont. A házat Landauer Ferenc József építtette az 1800-as évek végén nyári rezidencia gyanánt, 1898-ban pedig átépítették azt: az épület homlokzata és belső terei Alpár Ignác és Pucher István építészek keze munkáját dicsérik.

Az eklektikus-neoreneszánsz stílusú házban több tulajdonos és számtalan látogató fordult meg az elmúlt több mint 120 év során. A gazdag múlttal rendelkező épület jelenleg az MBH Bank gondozásában áll, hogy a magyar kortárs művészeti szcéna otthonaként szolgálhasson.

Küldetésünk
arthab

Újvonalas művészeti kezdeményezésként elsődleges küldetésünk a hazai és régiós kortárs művészeti szcéna helyzetének elősegítése: ehhez a látogatóknak minőségi kulturális és társasági programokat, a művészeknek pedig kiállító teret, alkotóműhelyeket, valamint rezidencia- és ösztöndíjprogramot is biztosítunk.

Kiemelt célunk, hogy hozzájáruljunk a magyar kortárs képzőművészet kiteljesítéséhez, a művészet társadalmasításához, valamint a művészeten keresztüli párbeszéd megteremtéséhez. Elhivatottak vagyunk az iránt, hogy a látogatóknak élményt és kapcsolódási pontot kínáljunk a művészethez.

Munkatársaink
arthab

Julia Kertész

Koordinátor

kertesz.julia@arthab.hu

arthab

Lakatos Barnabás

kontrolling szakértő

lakatos.barnabas@arthab.hu

arthab

Kapitány Ildikó

Irodavezető

kapitany.ildiko@arthab.hu

arthab

Hreskó Edit

Rendezvényvezető

hresko.edit@arthab.hu

arthab

Olajos Anna

Szakmai vezető

olajos.anna@arthab.hu

arthab

Sinkó Gábor

Kommunikációs szakértő

sinko.gabor@arthab.hu

arthab

Boros Mátyás

Grafikai műhelymester

boros.matyas@arthab.hu

arthab

Kovács Réka

Művészetedukációs vezető

kovacs.reka@arthab.hu

arthab

Vékony Délia

Művészeti igazgató

vekony.delia@arthab.hu

Sajtószoba
Partnereink
arthab

A HAB a Magyar Bankholding és az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával alakult meg és végzi mindennapi szakmai tevékenységét.