Ösztöndíj

GRAFIKAI ALKOTÓI PÁLYÁZAT a HAB Grafikai Műhelyének használatára

Az MBH Bank Művészeti Alapítványa pályázatot ír ki képzőművészek támogatására. A pályázat célja, hogy önálló műhelyhasználati lehetőséggel támogassa az alkotókat, amely a HAB Grafikai Műhelyében vehető igénybe.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15.

A műhelyhasználata az adott féléves pályázati periódusban használható fel (2024. március–augusztus), és nem vihető át a következő időszakra.

Kérjük, a pályázati dokumentációt egy pdf-ben a palyazat@arthab.hu email címre küldjék 2024. február 15-ig.

A tárgyban kérjük feltüntetni a „GAP” (Grafikai Alkotói Pályázat) rövidítést.

Az érvényes pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

 A részletek a csatolt pályázati kiírásban olvashatók.

 

 

HAB – PÁLYÁZAT – ART WALL CAFÉ7

Pályázati felhívás a HAB-ban képzőművészeti projekt kiállítására.

A Hungarian Art & Business (HAB) keretében egy olyan egyedülálló kulturális platformot képviselünk, amelynek középpontjában a magyar kortárs művészet áll: egy igazán változatos és élénk szcéna, tele tehetséges művészekkel, akik nap mint nap feszegetik és újragondolják a művészet határait. A HAB egyben játékos mozaikszó is, amely reflektál a hely hub funkciójára. Formabontó kulturális központként olyan társadalmi találkozóhelyet kínálunk, amely képes összekapcsolni a látogatókat a művészettel és egymással is. A HAB-ot működtető MBH Bank Művészeti Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) pályázatot ír ki, melynek keretében kiállítási lehetőséget biztosít egy meglévő vagy akár speciálisan a helyszínre tervezett művészeti projektnek. Ez készülhet bármilyen technikával, lehet akár egy – vagy több alkotásból összeállított projekt. A helyszín specifikus, ezért a pályázás előtt érdemes személyesen megtekinteni. (Cím: HAB, 1062 Budapest, Andrássy út 112.)

Fotó a helyszínről:

Hasznos magasság 3 méter, szélesség 6,5 méter. A projekt számára az itt jelölt falfelület vehető igénybe, és nem terjeszkedhet ki a térben a közlekedési útvonalat elzárva.

Az Alapítvány biztosítja: kiállítási lehetőség, installációs segítség, a mű kommunikációja. Más költségeket az Alapítvány nem vállal

A pályázat benyújtásának és elbírálásának menete:

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 10. vasárnap 24.00 óra

A pályázatokat a palyazat@arthab.hu e-mail címre várjuk.

Ki pályázhat? Művészeti tanulmányait folytató vagy diplomás természetes személy képzőművész, vagy művészeti társulás. A győztes pályaművet 2024 folyamán a művésszel leegyeztetett időpontban és időtartamban, legalább 2 hónapra kiállítjuk. Az Alapítvány döntéséről emailben értesítjük a díjazott művészeket, emellett az eredményt honlapunkon is közzétesszük.

A pályázati dokumentáció

– dokumentáció a műtárgyról/műtárgyakról, vagy pontosan értelmezhető terv

– leírás a műtárgyról/műtárgyakról, koncepcióról

– technikai paraméterek, igények

– portfólió/honlap

– fényképes önéletrajz

– elérhetőség

A pályázati dokumentumokat kérjük összefűzve egy PDF dokumentumban elküldeni a palyazat@arthab.hu email címre a megadott határidőig. Kérjük a tárgyban jelölje meg: HAB ART WALL.

Postai úton történő pályázatbenyújtás nem lehetséges.

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel fordulhat- nak az MBH Bank Művészeti Alapítványának munkatársaihoz az alábbi elérhetőségen: kertesz.julia@arthab.hu

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázó megőrzi a pályamunkához fűződő szerzői jogait. A nyertes pályázat benyújtója hozzájárul, hogy az Alapítvány a pályázat nyilvánossága érdekében és a későbbi pályázatok népszerűsítésére a pályázati anyagát, a pályaművekről és a megvalósult munkákról készült dokumentációt és reprodukciókat pro- móciós célra, nyomtatott, illetve elektronikus formában korlátlan ideig térítésmentesen felhasználhatja a pályázó nevének feltüntetésével.

Részvételi feltételek

 • A pályázaton részt vehet minden olyan felsőfokú művészeti végzettséggel, vagy azzal egyenértékű szakmai háttérrel rendelkező, vagy művészeti tanulmányait folytató magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, vagy művészeti társulás.
 • A pályázók vállalják az Alapítvánnyal való együttműködést, a szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a határidők betartását.
 • A hiányos és/vagy a határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
 • A pályázók elfogadják, hogy adatszolgáltatásuk önkéntes és pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy az Alapítvány személyes adataikat kezelje a pályázat elbírálásának ideje alatt.
 • A pályázó a pályázat benyújtásával úgy nyilatkozik, hogy a vásárlásra felajánlott mű saját alkotása és saját tulajdonát képezi. A felajánlott művel kapcsolatban harmadik személynek követelése nincsen.
 • A pályázók a zsűrit a válogatás során nem befolyásolhatják, amennyiben a művész, vagy annak képviselője ezt bármilyen formában megteszi, úgy a pályázó azonnal kizárhatóvá válik a versenyből. 3/3
 • A pályázók elfogadják a szakmai zsűri döntését, illetve azt, hogy a zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja.
 • Amennyiben a pályázót a zsűri kiválasztja, a pályázó vállalja, hogy a kiválasztott mű reprodukcióját az Alapítvány a program kommunikációjában díjtalanul felhasználhatja.
 • A pályázatot kiíró Alapítvány fenntartja magának a jogot, hogy a kiírást indoklás nélkül módosítsa vagy visszavonja.
 • A pályázó a pályázaton való részvétellel elismeri és tudomásul veszi a részvételi feltételeket és úgy nyilatkozik, hogy azoknak megfelel. Ezek megszegése a pályázatból való kizárást vonhatja maga után.
 • Kérjük feltüntetni, ha a pályázó nem cselekvőképes.