Grafikai műhely – Alkotóknak
<

Grafikai műhelyünk elsődleges célja, hogy ne hagyja a feledés homályába merülni a klasszikus sokszorosítótechnikákat, valamint hogy elősegítse azok kortárs alkalmazását, gyakorlását.

Fontos számunkra, hogy a különböző nyomtatási eljárások a kiemelt művészeti ágak mellett megmaradjanak az önkifejezés eszközeként. Fő célunk az autonóm alkotók támogatása a műhely infrastruktúrájának segítségével.

Olyan inspiráló, kreatív tér megteremtésére törekszünk, ahol lehetőség nyílik a művészek és az érdeklődők számára a klasszikus technikák használatára, megismerésére. A műhelymunkán túl igyekszünk bemutatni a kortárs és a klasszikus grafika világát, főbb tendenciáit, jelentősebb alakjait a szélesebb közönségnek.

Kiemelt hangsúlyt fektetünk az együttműködésre a szakma képviselőivel, hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, műhelyekkel, oktatási intézményekkel, múzeumokkal.

Előadássorozatok, workshopok keretében igyekszünk elősegíteni a szakmai diskurzust, valamint jobban megismertetni azt a nagyközönséggel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A nyomtatási lehetőségekről, műhelyhasználatról kérjük érdeklődjön itt:

grafikaimuhely@arthab.hu

Rezindencia program

A HAB rezidenciaprogramja szeretettel várja azokat a művészeket, művészeti és elméleti szakembereket, akik időt szeretnének tölteni Budapesten, betekintést szeretnének nyerni és egy időre aktív részesévé válni a magyar művészeti és kulturális élet pezsgő világának.

A HAB rezidenciaprogramja szeretettel várja azokat a művészeket, művészeti és elméleti szakembereket, akik időt szeretnének tölteni Budapesten, betekintést szeretnének nyerni és egy időre aktív részesévé válni a magyar művészeti és kulturális élet pezsgő világának.

Diszciplínák:

képzőművészet, művészettörténet, művészetelmélet, társadalomtudományok

Időtartam:

1-6 hét

Ösztöndíj

Alkotói Pályázat – HAB DÍJ
Az MBH Bank Művészeti Alapítványának egyik kiemelt célja a tehetséges, művészeti tanulmányokat végzett képzőművészek és a kortárs képzőművészet támogatása, így 2023-ban megalapítja a HAB DÍJ-at, hogy egy kiválasztott, 35 év feletti művész számára alkotói támogatást nyújtson.
Az Alapítvány vállalja, hogy támogat egy kiválasztott művészt oly módon, hogy a benyújtott művészeti tervekből kiválaszt egy megvalósítandó művészeti alkotást, amelyet a nyertes pályázó elkészít, majd átad az Alapítvány részére.
A pályázati felhívás és a részvételi feltételek, valamint a jelentkezési űrlap megtalálható itt lejebb.
Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésre a palyazat@arthab.hu e-mail címen.

GRAFIKAI ALKOTÓI PÁLYÁZAT a HAB Grafikai Műhelyének használatára

Az MBH Bank Művészeti Alapítványa pályázatot ír ki képzőművészek támogatására. A pályázat célja, hogy önálló műhelyhasználati lehetőséggel támogassa az alkotókat, amely a HAB Grafikai Műhelyében vehető igénybe.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15.

A műhelyhasználata az adott féléves pályázati periódusban használható fel (2024. március–augusztus), és nem vihető át a következő időszakra.

Kérjük, a pályázati dokumentációt egy pdf-ben a palyazat@arthab.hu email címre küldjék 2024. február 15-ig.

A tárgyban kérjük feltüntetni a „GAP” (Grafikai Alkotói Pályázat) rövidítést.

Az érvényes pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

 A részletek a csatolt pályázati kiírásban olvashatók.

Kik pályázhatnak?

Támogató:

Zsűri: