Művészeti oktatás – Alkotóműhely

Mint a nagy művészek!

Szeretettel üdvözlünk az alkotóműhelyben! Aki ide belép, művésznek érezheti magát! Inspiráló környezetben, professzionális eszközök állnak rendelkezésedre az alkotáshoz.

Rengeteget tanulhatsz a művészeti látásmód fejlesztéséről, valamint a technikai megoldások kibontakoztatásáról. Mi mindenben segítünk, hogy te is igazi művésszé válhass!

A foglalkozások nem teljesítményorientáltak és senkivel szemben nem támasztanak elvárást. A legfontosabb, hogy mindenki felszabadultan alkosson, és megélje annak örömét!

  • Nem tudsz festeni, sem rajzolni? Nem gond! Hozd magaddal az alkotás iránti vágyadat, és a műhelyben együtt formába öntjük!
  • Tudsz festeni és rajzolni is? Remek! Rengeteg programunk van haladók számára is!

Gyerekek

Művészeti központunk egyik kiemelt célja a művészeti látásmód fejlesztése már egészen kicsi kortól kezdve. A tipegőktől az ovis és sulis gyermekekig, minden korosztály számára kínálunk hétköznapi foglalkozásokat.

ALKOTNI JÓ - OVISOKNAK

Az óvodás korosztálynak szóló foglalkozások tematikája az állatvilág érdekességeire épül. Így a gyerekek az alkotás élményén túl, megismerkedhetnek a valaha élt legnagyobb méretű, legfurcsább külsejű, legizgalmasabb tulajdonságokkal bíró állatokkal. Mindeközben festünk, vágunk, karcolunk, építünk, mintázunk, játékosan ismerkedünk az anyagokkal, eszközökkel és együtt megtapasztaljuk a szabad alkotás örömét.

4-6 éveseknek

60 perc

ALKOTNI JÓ - BABÁKNAK

A legkisebbeknek szóló foglalkozásunkon, meséken, mondókákon keresztül hangolódunk az alkotásra. A változatos anyaghasználat a különböző tevékenységekkel kapcsolva – mint tépés, gyúrás, nyomhagyás – olyan pozitív folyamatok elindítója, mely a gyermeki fejlődés egészére hat. Bátorít, felszabadít, aktivizál és emellett az anya és gyermek kapcsolatot erősíti.

1,5 - 4 éveseknek

40 perc

Felnőttek

A kreativitás felfedezése, a művészeti látásmód fejlesztése sohasem késő, bármely életkorban elkezdhető. Akár kezdő, akár haladó alkotó vagy, neked is kínálunk tanfolyamokat és workshopokat. Programkínálatunk továbbá művészeti egyetemek előkészítőivel is bővülni fog.

ALKOTNI JÓ – KURZUS KEZDŐ FELNŐTTEKNEK

Felnőtt kurzusainkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék a bennük rejlő kreativitást felébreszteni és fejleszteni a különböző képzőművészeti technikákon keresztül. A koncentrált alkotótevékenység kiszakít a hétköznapokból, feltölt, gazdagít. A színek és formák saját belső világunk visszatükrözései - absztrakciók, melynek feltárásához inspiráló anyagokkal és felvetésekkel nyújtunk segítséget.

15-99 évig

2 óra

HAB-OS KAKAÓ CSALÁDI NAP

Az aktuális kiállítás megtekintése és a családi tárlatvezetés után, a tárlathoz kapcsolódó közös alkotásra invitáljuk az érdeklődőket az alkotóműhelyünkbe. A kortárs munkákhoz társuló művészi gondolkodás segíti a vizuális megértést, aktivizálja a bátor kísérletező felszabadult alkotást, segíti az önkifejezést, erősíti az önbizalmat.

2 óra

Iskolák

Művészeti központunk szeretettel vár minden iskolát és csoportot mind a kiállításaink megtekintésére, mind alktoó programjainkra. Főként tanítási időszakban, hétköznapokon tudunk fogadni nagyobb (10-30 fő közötti) csoportokat. Kérjük, hogy további egyeztetés céljából vedd fel a kapcsolatot munkatársunkkal.

HAB-OS SZÜLINAP

Művészeti központunk örömmel várja azokat, akik egy különleges szülinapra vágynak. Izgalmas alkotófeladattal egybekötött mulatság, egy gyönyörű helyen, tortával és a legjobb barátokkal. Igény szerint, az alkotós feladat témáját -előzetes egyeztetés után- szívesen igazítjuk az ünnepelt érdeklődési köréhez.

7-12 évig

2,5 óra

EGYÉB ISKOLAI PROGRAM

Művészeti központunk iskolások számára kínál előre tervezett alkotóprogramokat, naptárhoz kötődő eseményekre (víz világnapja, az űrhajózás világnapja, Föld napja), illetve előzetes egyeztetés után igény szerint választott témára is tervezünk képzőművészeti foglalkozást.

7-13 éveseknek

1,5 óra

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK ISKOLÁSOKNAK

Várjuk iskolás csoportok jelentkezését az aktuális kiállítás megtekintésére és a hozzá kapcsolódó izgalmas alkotó feladatra a ház műhelyében.

7-13 éveseknek

2 óra

ALKOTNI JÓ - ISKOLÁSOKNAK

Az iskolás korosztálynak tervezett programunk a különleges természeti jelenségekre épül. A gyerekek találkoznak majd patagóniai márványbarlangokkal, fluoreszkáló tengerpartokkal, „húsevő” növényekkel. Megtudjuk miért lett a kaktusznak tüskéje vagy hogy hogyan keletkezik egy geóda. Építünk sivatagi rózsát, festünk sarki fényt, fröcskölünk csillagközi ködöt. Kísérletezünk majd papírral, agyaggal, gipsszel, fával - keresve az egyedi megoldásokat, önálló ötleteket.

7-11 éveseknek

1,5 óra

Csapatépítők

A csapatépítők célja, hogy javítsák a közösség tagjai közötti összhangot, közelebb hozzák őket egymáshoz, valamint elősegítsék közös feladataik megértését. A művészeti csapatépítők fejlesztik a kreativitást és az esztétikai szépérzéket is.

CÉGES CSAPATÉPÍTŐK

Szeretettel várunk cégeket is csapatépítő programjainkra. Az alkotófoglalkozás során a kreatív együttműködésé és a játéké a főszerep. A közösen megoldandó feladatok segítik az együttműködési képességet, erősítik a közösséget. A foglalkozás egy kellemes borkostolóval/ebéddel vagy tárlatvezetéssel is összeköthető.

2-3 óra